Özalper Mah. Yeni Bahar Cad. No:51/A Yeşilyurt/MALATYA
BİZİ ARAYIN!
Yazlık ve kışlık lastiklerinizin kullanılmayamn dönemde, lastik saklamaya uygun koşullarda, sigortalı olarak saklanması amacı ile oluşturulmuş Brisa'nın onay sertifikası vermiş olduğu depolardır.
Lastikleriniz sigortalı olarak muhafaza edilir.
Lastikleriniz lastik saklama koşullarına uygun bir şekilde(Kuru, serin, güneş ışığı almayan asit ve yağ benzeri kimyasallardan uzak) muhafaza edilir.
Lastikleriniz değişim zamanı geldiğinde değişim için yer aramanıza gerek kalmaz.
Lastikleriniz işlerinde uzman, eğitimli teknisyenler tarafından değiştirilir.
Lastiklerinizi evinize veya başka bir yere taşırken ağır kaldırmadan dolayı oluşacak sağlık problemlerinin önüne geçilir.
Otomobil, Kamyon, Tır, Çekici, Gezi Araç, 7-24 acil tamir, Mobil Lastik Tamiri ve lastik değişimi.
Acil Özelçi Oto Lastik Hizmeti.
Lastiğiniz patladığında aracınızın yanında hemen tamir ediyoruz.
Artık Özelçi Oto Lastik Tamir Servisi Malatya'da size bir telefon uzaklığında...
Aracın yol ile temasını sağlayan tekerlek,jant ve lastik olmak üzere iki farklı parçadan oluşur. Bu iki parçadan herhangi birinde olabilecek bir yapısal dengesizlik tekerleğin tam bir daire çizmesini engelleyeceği için direkt olarak konfor ve yol güvenliğini olumsuz etkiler.
Özellikle yüksek süratlerde; Direksiyon simidinde bir titreme ya da vuruntu hissediliyorsa ön tekerleklerin balans ayarları, Aracın arka tarafında bir titreme veya vuruntu varsa arka tekerlerin balans ayarlarının bozulduğunu gösterir.
Öncelikle bilinmesi gereken konu iki türlü balans veya bir başka deyişle balanssızlık olduğudur. Tekerlek aşağı yukarı dengesiz dönüyorsa veya dönüş sırasında zıplama oluyorsa statik balans ayarı; sağa sola doğru dengesiz dönüyorsa ya da tekerlek yalpalıyorsa dinamik balans ayarı yapılması gerekir.
Tekerler araca monte edilmeden önce satatik ve dinamik balans ayarları için sabit balans makinesine bağlanır ve balans ayarları sabit balans makinesinde yapılır. Gerek görüldüğü taktirde daha sonra; bilye, kampana veya disklerle birlikte dönerken son balans işlemi de yapılır. Balans ayarı işlemine başlamadan önce jantlarda herhangi bir hasar olup olmadığı kontrol edilir ve lastik hava basınçları fabrikanın tavsiye ettiği değerlere getirilir. Eğer jantta bir eğrilik veya hasar varsa bunun düzeltilmesi ya da yeni bir jant alınması gerekir.
Lastik hava basıçları farklı değerlerdeyken yapılan yapılan balans ayarı, lastik havaları fabrika ölçülerine getirildiğinde yine ayarsızlık meydana getirir. Bilgisayarı sabit balans makinesine bağlanan tekerleğin hafif olan kısmı ve buraya ne kadar kurşun ağırlık takılması gerektiği ekranda görülür ve gerekli ağırlık takıldıktan sonra tekrar döndürülen tekerleğin ağırlık dağılımı tam olarak dengelendikten sonra işlem tamamlanır. Bu işlem dört tekerleğe de ayrı ayrı yapıldıktan sonra tekerlekler araca monte edilir.
Günümüz son teknolojisi ile donatılmış bir serviste son balans denilen işlem de bu sabit balans makinesinde yapılıyor olsa da, eski yöntem hala kullanılmaktadır. Seyyar balans makinesi ile balans işlemi için kullanılan makinenin tekerleği döndüren kısmı belirli bir dönme devrine ulaştığında makine üzerindeki bir lamba belli aralıklarla yanıp sönmeye başlar. Lastikten yansıyan ışığın makine üzerindeki optik bir sensör tarafından okunmasıyla yine hafif olan bölge tespit edilip gerekli kurşun ağırlık takılarak balans ayarı tamamlanır.
Sürücüler "aracı jant gösterir, ne kadar gösterişli olursa o kadar iyidir." mantığıyla hareket etmektedirler. Fakat bu durum doğru değildir. Jantlar; modeli, ağırlığı, çapı ve diğer özellikleri ile aracın yol tutuşunda büyük öneme sahiptirler ve seçimlerinin de bu kriterler doğrultusunda yapılması gerekmektedir.
Jantlar önemli olmakla birlikte; olası eğilme, çatlama, kırılma durumlarında da biran önce yenilenmeleri veya tamir edilmeleri gereken parçaların başınd agelmektedir. Yokuş aşağı giderken duramayıp kaldırıma çarpma, bazı yerlerde göremeyip lastiği çarpma vb. gbi kazalar jantlarda eğilme, yamulma gibi hasarlar oluşturabilmektedir.
Hasarların bir çoğunun sonucunda araçalrın denge ayarları bozulmaktadır ve hafif titremeler, sağa/sola çekmeler, süspansiyonlarda çeşitli sorunlar oluşabilmektedir ve buna bağlı olarak frenlerin performansları, aracın gücü gibi bir çok noktada performans düşüşü olabilmektedir.
Birincisi jantların değiştirilmesidir. Hasar görmüş jantların yenileri ile değişmesi elbette ki sorunların ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Ancak bu işlem maliyetli bir işlemdir ve her sürücünün bir anda jantlarını değiştirmeye yetecek maddi gücü olmayabilir. Ayrıca bazı durumlarda değişim ihtiyacı olması bile servis çalışanları veya diğer kişiler daha fazla para kazanabilmek için bu konuda uzman olmayan sürücüleri kandırarak jant değişiminin gerekli olduğunu ifade etmektedirler.
Jantın uzman ve güvenilir kişile rtarafından incelenip en doğru çözümün uygulanması hem maddi hem de güvenlik açısından doğru bir hareket olacaktır. Jant değişiminin gerekli olmadığı durumlarda uygulanan ikinci yöntem ise jant düzeltme olarak geçen jant onarım yöntemidir. Önncelikle şunu belirtmekte fayda var her jant düzeltilmez veya her jant düzeltildiğinde iyi olmaz. Düzeltilmek yerine yenilemenin daha faydalı olduğu durumlar vardır.
Jantı düzelttirip trafiğe çıkmaya devam ederseniz çeşitli sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Jant düzeltme işlemlerini kendi içinde çekiçle/ presle jant düzeltme veya ısıtma/ kaynak ile jant düzeltme olarak ikiye ayırmak mümkündür. İki yöntem de farklı durumlarda kullanılabilir. Presle düzeltme için torna makinelerine benzer çeşitli makineler bulunmaktadır ve jantlar bu makinelere yerleştirilerek gerekli ölçülerde düzeltilmektedir.