Açılış Saatleri: Her Gün 08.00 - 20.00

ADRES

Özalper Mah. Yeni Bahar Cad. No:51/A Yeşilyurt/MALATYA

E-Posta

otolastikozelci@gmail.com

BİZİ ARAYIN!

(0505)967-33-33

AKÜ ÇEŞİTLERİ VE TEKNOLOJİLERİ

Aküler otomotiv ve endüstriyel olmak üzere iki sınıfta yer alır. Otomotiv akülerinin başlıca kullanılanları da starter akülerdir. Starter aküler kapalı ve açık sistem olmak üzere kendi içerisinde ikiye ayrılır. Kapalı sistem dediğimiz aküler aslında bakımsız akülerdir. Açık sistem aküler ise buşonlar vasıtası ile kullanım ömrü boyunca mutlaka periyodik bakım gerektiren akülerdir. Dolayısıyla kullanıcı veya yetkili servis mutlaka bu akülerin periyodik olarak saf su seviyesini ve elektronik seviyesini kontrol etmelidir.

STARTER AKÜLER

Starter aküler araca ilk marş enerjisini vermesinin dışında araç park halindeyken de gerekli olan tüm elektrik sistemini besler. Aynı zamanda araç çalıştıktan sonra alternatörün üretmiş olduğu enerji sistemin gerekliliği doğrultusunda dengelenme işleminde görev alır. Bu kapsatma aküler marş ateşleme sistemi ile alakalı ürünlerdir.

TRAKSİYONER AKÜLER

Hareketli araçlarda kullanılan akülerdir. Özellikle forklift, istif makineleri, taşıma bantları gibi alanlarda kullanılır. Birim hücre olarak 2 volt enerjiye sahiptir, müşteri özel isteğine göre bütün hücreler seri olarak bağlanıp toplamda voltaj ve amper saat elde edilerek kullanıma hazır hale gelir. 120 A saatten 1550 A saate kadar çeşitli boylarda ve sınıflarda bu akü hücreleri bulunmaktadır. Traksiyoner akülerin kulanım ömrü 1500 cycle olarak hesaplanmaktadır. Cycle dediğimiz şey ise bir gündeki şarj-deşarj döngüsüolarak söyleyebiliriz.

STASYONER AKÜLER

Stasyoner aküler sabit tesislerde kullanılan akülerdir. Stasyoner aküler telefon uygulamaları, enerji santralleri, barajlar gibi alanlarda yoğun kullanılmaktadır.Bu uygulamalarda özellikle yedek enerji amacıyla bu tip aküler kullanılır. Herhangi bir elektrik kesintisi durumunda bu aküler devreye girerek sistemi kapasitesi kadar besler, her biri 2 volt enerjiye sahip 100 A saatten 3000 A sate kadar olan hücreler seri olarak bağlanarak istenen toplam enerji elde edilmektedir.

VRLA AKÜLER

VRLA aküler ismini şarj ve deşarj sırasında gazların yüksek oranda akü içeisinde tutulmasını sağlayan valf sisteminden almaktadır. Bu aküler sulu tip akülere göre çok daha gaz çıkışına izin verirler. Bu sayede akülerin su kaybı ve muhafaza edildiği yerde havalandırma ihtiyacının minimum düzeye indirilmesi sağlanır. Özellikle karavan, golf aracı, yer temizleme makinası, tekerlekli sandalye vb. uygulamalarda kullanılan VRL aküler, AGM ve GEL olmak üzere ikiye ayrılır. AGM akülerin iç yapısı sulu akülerden farklıdır. Sıvı elektrolit seperatör görevi de gören yüksek gözenekli cam elyafını emdirilmiştir.Akü plakları ve bu ayraçlar özel bir yöntemle minimum alan kalayacak şekilde akü alan hücrelerine yerleştirilmiştir.

GEL AKÜLER

GEL aküler, derin dşarj uygulamalarında kullanılan akülerdir. Kullanım ömrü boyunca herhangi bir saf su ilavesi gerektirmeden, bu tip aküler bakımsız akü sınıfında yer almaktadır. Sulu şarjlı akülerden farklı, derin şarj düzeyidir. Yaklaşık %75 oranında bu tip aküleri deşarj edebiliriz. Sonrasındaki oluşan şarj esnasında da içindeki kimyasal yapı herhangi bir zara görmez.

ELEKTRİKLİ ARAÇ AKÜLERİ

Strat-stop, yarı hibrit, tam hibrit ve tam elektrikli olmak üzere dört gruba ayrılır. Tam elektrikli araçlar, batarya grubundan beslenen elektrik motorları vasıtasıyla harket ederler. Bu araçlar çevreye karbondioksit emisyonu yaymazlar. Sahip oldukları menzile bağlı olarak belirli aralıklar ile elektrikle şarj edilmeleri gerekmektedir. Elektrikli araç grubunda kurşun asit teknolojisi dışında lityum iyon nikel metal hidrür gibi akü teknolojileri de kullanılmaktadır.

İLETİŞİM
Loading...